“Art has no end but its own perfection” – Plato

Over ons

Van de Velde dentalkeramiek is opgericht door Erik Van de Velde en bestaat bijna 40 jaar. Hij heeft een grote passie voor esthetisch kroon- en brugwerk en streeft altijd naar het beste resultaat. Zijn opleiding genoot hij in Duitsland.

Tineke, dochter van Erik is al even gepassioneerd door dit mooie vak en leerde het porseleinwerk bij een gerenomeerd labo in Zwitserland en perfectioneerde haar tandvormen in 2017 aan het Osaka Ceramic Training Center bij Shigeo Kataoka in Japan.

Sinds 15 jaar heeft Tineke zich ook verdiept in de CAD CAM software van 3 shape en focust ze zich voornamelijk op uitgebreide rehabilitaties via digital smile design.

Pieter, zoon van Erik is economisch geschoold en houdt zich bezig met het managen van het labo zowel op het gebied van communicatie en strategie, klanten en medewerkers.

High end technologie

Als labo zijn we een koploper op gebied van digitale tandtechniek en maken we gebruik CAD CAM apparatuur en high end technologie :

Voor digitale fotografie en digital smile design (DSD) gebruiken we een DSLR camera.
Voor frontrestauraties via artificiële intelligentie gebruiken we zowel het eLAB protocol van S. Hein als de Matisse software van M. Awdaljan.

Voor zeer precieze resultaten, gebruiksgemak en tijdswinst voor uitgebreide implantaatwerken bieden we tandartsen hulp bij de afdrukname door fotogrammetrie technologie (ICAM4D van Imetric).

Persoonlijke aanpak

Patiënten zijn altijd welkom voor een kleurbepaling, een fotosessie voor digital smile design of persoonlijk advies voor een nieuwe glimlach.

Waarom zijn wij uw partner voor de toekomst?

Expert in esthetische en individuele restauraties

Specialist in FULL ARCH rehabilitaties

Innovatieve CAD CAM technologie

Ontzorgen bij afdrukname van ALL ON X rehabilitaties

In-house verwerking van digitale afdrukken

‘Made in Belgium’ topkwaliteit